друкувати


Президент запропонував кандидатуру П.Порошенка на пост глави МЗС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-08 02:31:27
Президент України Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради проект постанови про призначення Петра Порошенка міністром закордонних справ.

Про це йдеться у відповідному документі №5202 зареєстрованому в парламенті, повідомляє РБК-Україна.

Прес-секретар П.Порошенка Ірина Фріс заявила, що ані письмових, ані усних коментарів кандидат давати не буде поки не пройде голосування за призначенням його кандидатури на пост міністра закордонних справ в сесійній залі Верховної Ради.

В той же час людина, яка входить до оточення голови Ради НБУ, повідомила, що П.Порошенко знав про те, що його кандидатура буде запропонована на пост міністра закордонних справ. Відзначимо, що розмови про це велись в кулуарах ВР впродовж останніх двох місяців.

Також сьогодні 8 жовтня лідери фракцій на погоджувальній раді у ВР прийняли рішення розглянути питання призначення нових міністрів. Цього ж дня з 9:00 ранку члени профільного комітету ВР мають намір оперативно розглянути пропозиції В.Ющенка. До цього рішення даного питання неодноразово переносилось парламентом.

Раніше В.Ющенко пропонував призначити на місце звільненого 3 березня Володимира Огризка, посла України в США Олега Шамшура. Ця ж кандидатура пізніше була підтримана урядом.

П.Порошенко народився 26 вересня 1965 р. в м. Болград Одеської області. У 1989 р. закінчив факультет міжнародних відносин та міжнародного права Київського університету ім. Т.Шевченка за фахом "економіст-міжнародник".

Свою політичну кар'єру П.Порошенко почав в 1998 р. ставши народним депутатом України. У 2002 р. увійшов до складу фракції "Наша Україна". Займав пост секретаря Ради національної безпеки та оборони України з 8 лютого по 8 вересня 2005 р. У парламенті V скликання він очолював комітет з питань фінансів та банківської діяльності. У лютому 2008 р. П.Порошенко зайняв пост голови Ради НБУ.

Обговорити на форумі