друкувати


Небезпечні заробітки Івана

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 05:02:17
Вже більше тижня перебуває у комі у Надвірнянській лікарні одинадцятикласник Іван Головчук із села Гвізд. Нещодавно хлопець, працюючи на будівництві, упав із другого поверху.

За словами батьків, хлопець хотів трохи підзаробити. Мав працювати тільки два дні підсобником на будові. Мати була проти, але син її не послухав. Убита горем жінка розповідає, що батько травмованого багато не заробляє, вона сама сидить вдома із ще двома маленькими дітьми дошкільного віку. Грошей, як завжди не вистачає.

А директор фірми-підрядника, яка веде будівництво, каже, що на будові в центрі Надвірної є сім власників та чимало підрядників. Нещастя трапилося якраз на тій частині будівництва, яке веде його фірма. Про те, що Іван в нього працював, підприємець не знає, адже сам третій тиждень на лікарняному. Він каже, що неповнолітнього на роботу не брав і стверджує, що юнак просто прийшов до свого брата. Тоді й сталося нещастя.

У Гвіздській школі, де навчався хлопець, розповідають, що посеред тижня хлопця не було Вчителі стверджують, що як учень Іван Головчук хороший, добре вчився. У класного керівника є довідка матері, де жінка просить відпустити сина на кілька днів. Для села це звична справа, адже в осінні дні на сільських обійстях роботи багато. Ось і пишуть батьки прохання до вчителів, аби ті відпустили дітей для допомоги по господарству. Педагоги до таких прохань ставляться з розумінням і відпускають.

За словами Віктора Муляра, директора школи, старшокласники часто підробляють під час літніх канікул і на вихідних. Хлопці часто працюють будівництвах, на косовиці влітку та восени при зборі врожаю. Діти заробляють і допомагають грошима своїм родинам, заробітки яких залишають бажати кращого.

На жаль, лікарі не кажуть нічого втішного: стан юнака врай важкий. Батьки претензій до власника фірми не мають, бо він погодився оплатити лікування, навіть стверджуючи, що юнак в нього не працював. Наразі матеріали справи направлено до районної прокуратури.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Наталія ФАРМУС, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі