друкувати


З англійським акцентом – УТР на закордон

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 04:52:37
Державна телерадіокомпанія УТР запустила регулярні випуски новин англійською мовою.

Ноу–хау — новини англійською мовою з учорашнього дня запустила Державна телерадіокомпанія "Всесвітня служба Українське телебачення і радіомовлення" (УТР). Йдеться про англомовні випуски інформаційної програми "Пульс", які почали виходити по буднях о 23.00 із повтором о 10.00. Також відтепер англійською транслюватиметься підсумкова півгодинна програма "Пульс–тиждень".

Як розповіли в телерадіокомпанії, перш за все англомовні випуски новин розраховані на закордонного глядача, адже програми УТР транслюються по супутникових каналах на Євразію, Північну і Південну Америки. Ведучою "інгліш–випусків" стала Юлія Татарченко — випускниця Київського національного лінгвістичного університету, яка раніше вела "Пульс" українською мовою та була журналістом новин. "Ведуча цілком справляється зі своїми обов’язками, у неї гарна вимова, — розповів "УМ" директор творчого об’єднання інформаційних і аналітичних програм УТР Андрій Юричко. — Ми шукаємо нових людей, проводимо кастинги. Але більшість не може проявити свої знання англійської на камеру".

Плани у Державної телерадіокомпанії справді наполеонівські. Незважаючи на гострий дефіцит коштів, УТР працює над запуском англомовних програм "Європейське тяжіння" — про проблеми та перспективи європейської інтеграції, "Подія дня", "Відкрий для себе Україну" та "Україна: Євро–2012. Футбольні діалоги". Також у планах телерадіокомпанії — спеціальні програми німецькою, французькою, іспанською, російською та арабською мовами. "Зараз усе впирається в кошти, — коментує Андрій Юричко. — Ще на початку 2009 року нам мали виділити кошти на створення таких окремих редакцій новин. Утім, самі розумієте, — криза..."

Довідка "УМ": Державна телерадіокомпанія "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"" (УТР) отримала ліцензію на супутникове мовлення 22 жовтня 2003. Загалом 82 країни підтвердили якісний прийом телесигналу УТР. Також сигнал розповсюджується по Україні. Із липня 2007 року обсяг мовлення доведено до 24 годин на добу з титруванням програм англійською мовою.

Автор: Ярина ГОРОДИСЬКА, "Україна молода"
Обговорити на форумі