друкувати


РФ запропонувала Україні збільшити кількість пунктів пропуску на кордоні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 03:07:35
Російська влада запропонували Україні збільшити кількість пунктів пропуску на кордоні, повідомив голова МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів з виконуючим обов'язки міністра закордонних справ України Володимиром Хандогієм.

Зустріч проходила напередодні в Харкові. А вже в середу голови зовнішньополітичних відомств двох країн планують обговорити це питання з керівництвом прикордонних територій, повідомляє Взгляд.

"Що стосується пунктів пропуску, то це болюча тема. Вона нас особливо турбує, як і українських колег, оскільки безпосередньо стосується повсякденного життя громадян Росії і громадян України. Ми хочемо, щоб пункти пропуску були цивілізованими, щоб вони відповідали європейським стандартам, були доступні для наших людей, щоб їх кількість була достатньою для нормального економічного, культурного, чисто-людського, сімейного, спілкування ", - повідомив Лавров. "І завтра на зустрічі з керівниками прикордонних регіонів Росії та України будуть присутні представники відповідних відомств з урядової лінії і з Москви і з Києва, в тому числі, представник нашого агентства Росграницы, так що, розраховуємо, що за підсумками цієї зустрічі можна буде вжити додаткових, конкретних заходів, результати яких відчують громадяни України", - додав він.

Обговорити на форумі