друкувати


Як повстанців вшановуватимемо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-07 02:43:19
Івано-Франківшина відсвяткує 67-у річницю створення Української Повстанської Армії.

Про це йдеться в Розпорядженні голови облдержадміністрації "Про відзначення в області 67-ї річниці створення УПА, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Відповідно до затвердженого плану заходів передбачено:

- Провести 14 жовтня п.р. в м.Івано-Франківську урочисте віче на відзначення 67-ої річниці створення Української Повстанської Армії.

- Провести урочисту ходу та святкову академію з нагоди 67-ої річниці створення Української Повстанської Армії в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. І.Франка.

- Провести урочисті віча, святкові концерти та інші урочисті заходи в районних центрах, містах обласного значення та населених пунктах області, присвячені 67-ій річниці створення Української Повстанської Армії.

- Забезпечити впорядкування пам’ятників, пам’ятних знаків борцям за волю України, місць поховань вояків Української Повстанської Армії у містах і селах області.

- Провести години історичної правди, конкурси творчих робіт учнівської молоді, відкриті уроки пам’яті "Українська Повстанська Армія - армія нескорених", зустрічі з ветеранами ОУН-УПА в навчальних закладах області, присвячені українському визвольному рухові.

- Провести в м.Івано-Франківську, районних центрах та містах обласного значення конкурси стройової пісні та строю серед учнівської та студентської молоді, присвячені 67-ій річниці Української Повстанської Армії.

- Організувати та провести молодіжну науково-пізнавальну експедицію (велопробіг) "Повстанськими стежками", присвячену відзначенню пам’ятної дати створення Української Повстанської Армії.

- Організувати та провести тематичний вечір-пошанування жінок-учасниць визвольних змагань УПА.

- Організувати і провести цикли публікацій у пресі, передач на телебаченні, радіо, присвячених історії виникнення та розвитку українського визвольного руху 20-50-х років ХХ століття.

Обговорити на форумі