друкувати


Ю.Тимошенко: Комп'ютери та Інтернет – в кожну школу!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 05:26:11
Уряд України веде переговори про закупівлю під державні гарантії комп'ютерної техніки для потреб загальноосвітніх шкіл, повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Ми ведемо переговори з провідними виробниками комп'ютерної техніки для того, щоб під державні гарантії зробити відповідний чіткий прорив у цьому напрямі і купити, у тому числі й за рахунок залучення державних гарантій, комп'ютерну техніку для нових шкіл", - повідомила прем'єр на позачерговому засіданні Кабінету міністрів з питань освіти у Києві у понеділок.

Вона повідомила, що вивченням відповідної можливості займається перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, якому дано відповідне доручення.

За словами Тимошенко, про результати переговорів і можливість такої закупівлі можна буде повідомити вже через місяць, на наступній зустрічі з представниками освіти.

Прем'єр також наголосила на необхідності забезпечити школи пільговим мінімальним тарифом на доступ до Інтернету. "Нам необхідно вивчити можливості того, що б уже з наступного бюджетного року забезпечити абсолютно пільговий або навіть безкоштовний доступ середніх шкіл до Інтернету і програмного забезпечення", - сказала прем'єр-міністр, виступаючи на засіданні уряду з питань освіти у Києві в понеділок.

Зокрема, за словами прем'єра, таку можливість необхідно передбачити з урахуванням того, що найбільшим оператором щодо надання інтернет-послуг в країні є "Укртелеком", повідомляє forUm.

Обговорити на форумі