друкувати


The Pirate Bay переїхав до України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 05:08:02
Опальний торрент-трекер The Pirate Bay після відключення від шведського хостингу знайшов собі новий притулок. Тепер сервери найбільшого у світі файлообмінного сайту розташовані в Україні. Але трафік сервісу перекрито.

Скористатися послугами однієї з українських хостингових компаній адміністратори "Піратської бухти" вирішили після того, як компанія Black Internet була змушена відключити сервіс від Мережі на вимогу найбільших кіностудій Голівуду.

Тепер The Pirate Bay фізично розташовується в Україні, повідомило видання TorrentFreak з посиланням на працівника шведського провайдера, де востаннє розміщувалися сервери The Pirate Bay.

Утім, трафік ресурсу проходить через голландського провайдера NForce, який, у свою чергу, користується послугами місцевого провайдера Leaseweb.

Напередодні антипіратська організація BREIN, яка захищає інтереси правовласників у Нідерландах, зажадала блокувати трафік The Pirate Bay, і домоглася його відключення від більшої частини Інтернету.

TorrentFreak пише, що вперше провайдер, який не має прямого стосунку до спірного ресурсу, погодився на фільтрацію трафіку. Якщо це стане прецедентом, BREIN зможе відключити від Мережі десятки інших торрент-трекерів.

Водночас, за деякими даними, The Pirate Bay повинен вийти в онлайн 6 жовтня. Цього разу для перенаправлення трафіку він скористається послугами чотирьох провайдерів.

Варто зауважити, що Україна стала притулком для багатьох подібних ресурсів, заборонених на Заході. Наприклад, файлообмінний ресурс Demonoid, відомий завдяки обширному вибору контента і закритої реєстрації, також хоститься в Україні.

Можна припустити, що, як і у випадку з Demonoid, українські користувачі не зможуть користуватися послугами The Pirate Bay. Втім, поки із цього приводу немає жодної достовірної інформації, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі