друкувати


Невдалий рекет по-покутськи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 04:42:30
Днями в обідню пору слідчо-оперативна група Снятинського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, у повному бойовому спорядженні негайно виїхала в селище Заболотів. Звідти телефоном надійшло тривожне повідомлення про те, що в приміщенні ресторану невідомий молодик погрожує персоналу пістолетом.

Міліціонери нагодилися вчасно: неподалік ресторану вони затримали юнака, який саме втікав з приміщення. Під час огляду затриманого в нього було вилучено газовий пістолет. Надалі правоохоронці почали з’ясовувати обставини події, що викликала серйозну тривогу за життя двох жінок. Йдеться про ситуацію, в якій опинилися спочатку бармен ресторану, а згодом і його власниця. Зловмисник обидвом погрожував зброєю, коли перезарядив пістолет і приставив його до грудей однієї з жінок.

При цьому зухвалець запропонував власниці підприємства своєрідне покровительство, мовляв, відтепер вона має платити йому за те, що займається підприємницькою діяльністю. На щастя, повідомлення про злочинні дії невідомця вчасно надійшли в міліцію, а правоохоронці з реагуванням не забарилися. Затриманим виявився 19-річний юнак, мешканець одного з сіл Снятинського району.

Зараз він перебуває під адміністративним арештом. Надалі є всі підстави для обрання йому міри запобіжного заходу – взяття під варту. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за вчинення злочину, передбаченого ч.4 статті 296 Кримінального кодексу України. За подібні дії, до яких вдався затриманий, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі