друкувати


Транскордонна співпраця є чи буде

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 02:12:23
1-4 жовтня 2009 року у приміському смт.Брюховичі біля Львова відбувся семінар з підготовки проектів для участі у програмах транскордонної співпраці, в якому взяли участь представники головного управління туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Семінар був організований Інститутом Східноєвропейських Досліджень та Львівським Центром Науково-Технічної і Економічної Інформації, які реалізують у 2009 році спільний проект"Підтримка локальних спільнот України в залученні Європейських фондів". Проект здійснюється завдяки фінансуванню програми Міністерства закордонних справ Республіки Польща "Допомога Польщі 2009", повідомляє головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій.

В семінарі взяли участь представники середньої ланки управлінців органів місцевого самоврядування та регіональних державних адміністрацій, координатори проектів недержавних організацій, представники агенцій місцевого розвитку з Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської Рівненської областей. Метою проведення семінару було набуття учасниками практичних навичок планування та реалізації проектів у рамках нових програм транскордонної співпраці Європейського інструменту сусідства і партнерства (ENPI CBC).

Програма семінару включала спеціалізоване навчання з підготовки проектів для участі у програмах транскордонної співпраці (Польща-Білорусь-Україна та Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна). Заняття проводили польські та українські експерти, які мають успішний досвід реалізації проектів. Учасники в ході проведення занять підготували ескізний опис власної проектної заявки. По закінченні семінару учасники отримали сертифікати, які засвідчують їх активну участь.

Обговорити на форумі