друкувати


Як наші діти відпочивали

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 02:08:05
Вчора на базі дитячого оздоровчого комплексу "Перлина Придністров’я", що у селі Михальче Городенківського району відбулося виїзне розширене засідання Координаційної ради облдержадміністрації з питань відпочинку та оздоровлення дітей за участю заступника голови обласної державної адміністрації Василя Гладія, начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Ростислава Заремби, членів Координаційної ради облдержадміністрації з питань відпочинку та оздоровлення дітей, заступників голів райдержадміністрацій, заступників міських голів міст обласного значення, начальників відділів у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, директорів дитячих оздоровчих закладів.

В ході засідання підбито підсумки оздоровчої кампанії у 2009 році, проаналізовано роботу дитячих оздоровчих закладів, які надавали оздоровчо-відпочинкові послуги влітку 2009 року, вивчено досвід роботи Городенківської райдержадміністрації щодо забезпечення організованого відпочинку та оздоровлення дітей, повідомляє обласне управління у справах сім’ї та молоді.

Зокрема, під час розгляду питання щодо підведення підсумків оздоровчої кампанії у 2009 році, констатовано, що за даними Головного управління статистики в області кількість дітей віком від 7 до 17 років станом на 01.06.2009 р. становить 188142 особи. У 2009 році відпочинком та оздоровленням охоплено 84326 дітей шкільного віку. З них: 60 398 осіб відпочивали у таборах з денним перебуванням; 7639 осіб відпочивали у наметових таборах; 78 осіб відпочивали за кордоном (Республіка Польща, Австрія); 3560 осіб оздоровлено у санаторіях (2982 в межах області та 578 осіб за межами області). На проведення оздоровчої кампанії 2009 року використано 16730626 грн. Середня вартість путівки за одну добу перебування у стаціонарному оздоровчому закладі в області становила 80 грн. (у 2008 р. – 65 грн). Оздоровча зміна тривала 21 день (у 2008 році – 18 днів).

У 2009 році на території області функціонували 764 закладів відпочинку та оздоровлення, з яких 25 - стаціонарні заклади, 660 - табори з денним перебуванням, 62 - наметові табори, 17 – профільні, пристосовані та інші табори. З метою контролю за станом готовності оздоровчих закладів області до початку літньої оздоровчої кампанії та в ході оздоровчої кампанії, робочою групою облдержадміністрації здійснювалися відповідні перевірки. Результати проведеної роботи заслуховувалися на засіданнях Координаційної ради облдержадміністрації з питань відпочинку та оздоровлення дітей.

Впродовж оздоровчої кампанії 2009 року постійно здійснювався поточний санітарно-епідеміологічний нагляд за роботою дитячих оздоровчих таборів. Спеціалістами санітарно-епідеміологічної служби області проведено 704 перевірки, в т.ч. 29 комплексних.

Головним управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації відповідно до територіального розташування за дитячими таборами було закріплено медичних працівників. Крім того впродовж літа головним управлінням надавалося сприяння щодо супроводу в дорозі медичними працівниками дітей, які направлялися на відпочинок та оздоровлення. Впродовж літа у закладах відпочинку та оздоровлення, які функціонували на території області не зафіксовано жодного випадку харчового отруєння, інфекційних захворювань та травматизму.

Усі заклади роботу, яких було заплановано на початку року, функціонували протягом літа. Фактів скорочення їх кількості чи перепрофілювання не виявлено. За підсумками оздоровчої кампанії 2009 року Координаційна рада облдержадміністрації відзначила добру організацію роботи щодо відпочинку та оздоровлення дітей Городенківської, Косівської райдержадміністрацій та визнала недостатньою роботу в цьому напрямку Долинської, Надвірнянської, Тисменицької райдержадміністрацій, виконавчих комітетів Коломийської, Болехівської, Яремчанської міських рад міст обласного значення. Серед дитячих оздоровчих закладів області відзначено роботу СОК "Смерічка" (с.Микуличин Яремчанської міської ради), ЛОК "Карпатські зорі" (м.Косів), ДОК "Перлина Придністров’я" (с.Михальче Городенківського району).

Обговорити на форумі