друкувати


"Громадський Форум" закликає молодь бути активною

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 02:02:43
Потягом вересня 2009 по січень 2010 року "Громадський Форум Івано-Франківська" за підтримки фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні втілює в життя проект "МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР".

В сучасному світі молодь є найбільш активним елементом громадянського суспільства, провідником нових ідей. "Безпосередньо здійснюючи усвідомлений вибір, - каже прес-секретар Громадського Форуму Микола Грабовецький, - та беручи участь в тих чи інших формах громадського життя, молоде покоління може суттєво впливати на політичне життя українського суспільства", повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

Саме тому, головним завданням проекту "МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР" є активізація молоді до використання свого права на голос та права на вибір влади. Сьогоднішня молодь - достатньо розумна та талановита для того, аби змінити цю країну на краще. Наше завдання - дати можливість молодим людям реалізувати свій потенціал та сприяти у їх прагненні до змін.

У рамках першого етапу реалізації проекту передбачається розповсюдження заохочувальних флаєрів про заохочення молоді до участі у виборах, проведення дебатів в університетах міста, проведення теле-дебатів, тощо.

Все це, на думку ініціаторів заходу, має позитивно вплинути на політичну культуру молодих людей та посприяти їх подальшій життєвій самореалізації: "Такі заходи є надзвичайно актуальними саме зараз, адже в умовах постійної політичної кризи молоді люди вже не знають, який вибір буде найбільш правильним і чи потрібен взагалі будь-який політичний вибір. Наше ж завдання - донести до молодих людей ідею необхідності реалізації себе в громадсько-політичному житті. Разом з тим, ми повинні досягти максимально високого рівня політичної культури серед нашої молоді", - каже координатор проекту Віктор Чопей.

З метою поширення інформації про проведення акції "МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР", Громадським Форумом, спільно з міжнародною студентською організацією "AIESEC", було проведено презентації у Національному Технічному Університеті Нафти і Газу, ІМЕ "Галицька Академія" та Національному Прикарпатському Університеті. Участь у заходах взяли понад 200 студентів, які з зацікавленням прослухали інформацію щодо проекту. Чимало учасників презентацій відразу по закінченні заходів виявили бажання зареєструватися для участі у грі.

Після завершення початкового етапу акції у два тури буде проводитись дебатний турнір, фінал якого буде транслюватися на ОТБ Галичина. Дебатна команда, яка в процесі регламентованої ігрової дискусії, набере найбільшу кількість очок, отримає перемогу в турнірі та грошовий приз.

Відзначимо, що це далеко не перша молодіжна акція, яка проводиться з ініціативи Громадського Форуму. Організація вже тривалий час працює над реалізацією динамічних молодіжних проектів, які відволікають молодих людей від шкідливих звичок, дають поштовх до самореалізації та позитивно впливають на їхню політичну культуру. Успішний приклад втілення в життя Парламентських дебатів, Студентської Республіки та футбольних турнірів, тільки підтверджують актуальність і необхідність молодіжного напрямку роботи організації.

Цікаво, що схожий проект паралельно проводять і у інших містах України, зокрема у Львові, Києві та Тернополі. Термін реалізації проекту з 20 вересня 2009 року по 10 січня 2010 року.

Довідка: для того, щоб зареєструватись учаником проекту, потрібно зібрати команду з 4 чоловік і надіслати свої дані (ПІБ, Університет, Факультет, контактний телефон) на e-mail chopey_viktor@yahoo.com з темою листа МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР. Реєстрація відкрита до 30 жовтня.

Проект здійснюється за підтримки фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні.


Обговорити на форумі