друкувати


Кращих солдат "крилатої піхоти" урочисто звільнено у запас

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 01:47:09
Понад 160 військовослужбовців строкової служби урочисто проводили сьогодні додому з 80 окремого аеромобільного ордена Червоної Зірки полку 13 армійського корпусу.

Перша група солдат та сержантів-строковиків призову "Осінь-2008", які відслужили належний термін та були звільнені з лав Збройних Сил України у запас, роз’їдуться сьогодні по домівках. За словами заступника командира військової частини з виховної роботи підполковника Ігоря Контарука, право першими вирушити додому отримали ті хлопці-десантники, які упродовж всієї служби демонстрували високі показники у службовій діяльності, бойовому навчанні, дисципліні тощо.

За час служби у цій елітній військовій частині Сухопутних військ воїни - аеромобілісти повністю виконали програму бойової підготовки. Кожен з них здійснив не менше 5 стрибків із парашутом та отримав відмінний фізичний вишкіл.

– Сьогодні ви назавжди покидаєте розташування нашого полку. Однак на завжди залишаєтесь у лавах воїнів-десантників, еліти Збройних Сил України, славетного бойового братерства "блакитних беретів". Сподіваюсь, що військовий гарт допоможе вам у подальшому цивільному житті. Адже вас вчили бути мужніми і не схилятися перед труднощами, – звернувся до колишніх підлеглих полковник Віктор Копачинський під час церемонії урочистого прощання на полковому плацу.

Двадцятеро кращих солдатів "крилатої піхоти" було нагороджено грамотою командира полку за досягнення у військовій службі. Решта звільнених у запас військовослужбовців повезуть додому офіційні листи подяки від командування військової частини своїм батькам за гідну службу та виховання їхніх синів.

Згодом, за традицією, звільнені військовослужбовці попрощалися із Бойовим прапором полку та поклали квіти до пам’ятного знаку засновника повітряно-десантних військ генерала армії Василя Пилиповича Маргелова.

Перед відбуттям до місця проживання екс-строковики отримали на руки службові характеристики, які знадобляться їм під час майбутнього працевлаштування, проїзні документи та належне їм грошове утримання. Як повідомив підполковник І.Контарук, на даний час кожен солдат-строковик при звільненні з лав Збройних Сил України отримує на руки близько 1500 гривень, а військовослужбовець, який перебував на посаді молодшого командира – близько 1900 гривень вихідної допомоги.

Першими з території частини відбули хлопці з Рівненщини та Вінничини. Решта, групами сформованими по територіальному принципу роз’їдуться до кінця цієї доби.

Однак особового складу у полку поменшає не на довго. Вже завтра, 7 жовтня, до 80 окремого аеромобільного полку прибуде перша партія молодого поповнення. Загалом восени цього року до елітної частини має прийти на службу близько 440 юнаків.

Автор: Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, майор, регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі