друкувати


Дорога не прощає легковажності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-06 01:42:49
Не варто нарікати на їхню прискіпливість, а тим паче сперечатися з працівниками Державтоінспекції, котрі ретельно виконують свої службові обов’язки з забезпечення безпеки учасників дорожнього руху.

Якщо в правилах дорожнього руху записано, що водій мотоцикла під час поїздки повинен бути в мотошоломі, то це не примхи інспектора, а вимога до безумовного виконання. Недаремно кажуть, що правила дорожнього руху написані кров’ю, оскільки в них прописані норми поведінки на дорозі, ігнорування якими призводить до нещастя і людської біди. Дорога не прощає легковажності, і це, на жаль, призводить до сумних наслідків. За одну добу майже за аналогічних обставин в лікарні було доставлено двох молодих людей, котрі постраждали внаслідок дорожньо-транспортних пригод. В обидвох випадках йдеться про факти, коли мотоциклісти не впоралися з керуванням двоколісних транспортних засобів.

У ніч на четверте жовтня 27-річний житель Косівського району, проїжджаючи міст в селі Спас Коломийського району, з’їхав з дороги і допустив зіткнення мотоцикла з бічною огорожею моста. За врятування життя мотоциклістові борються лікарі. З не менш важкими травмами голови спочатку в Надвірнянську центральну районну лікарню, а згодом в обласну з місця дорожньо-транспортної пригоди доставлено 18-річну мешканку Надвірнянського району. Вона була пасажиром мотоцикла, водій котрого теж не впорався з керуванням.

Можливо, якби молоді люди під час поїздки перебували в мотошоломах, то наслідки аварії були б інакшими. Державтоінспекція настійливо вимагає від мотоциклістів дотримуватися встановлених правил дорожнього руху. В іншому разі працівники ДАІ припиняють поїздки мотоциклістів, а так само пасажирів без шоломів, а транспортні засоби доставляються на штраф майданчики. Важливо усвідомлювати, що мотошолом – необхідний елемент безпеки під час руху Нерідко саме мотошолом рятує людині життя.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі