друкувати


Івано-Франківськ: Пограємося в політику

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-02 11:56:16
3 жовтня в івано-франківському культурно-мистецькому центрі "Є" відбудеться інтелектуальна гра-тренінінг "Ігри влади – моделювання парламентської демократії".

"Гра розроблена Всеукраїнською спілкою молодих політологів і має велику популярність, – розповідає Коломия ВЕБ Порталу керівник івано-франківської Спілки молодих політологів України Андрій Фрамуга. – У неї навіть грали стажери Верховної Ради України в Києві та чимало молодих і активних людей із Запоріжжя, Херсону, Конотопу. Гру відзначили як особливо наближену до реальності та корисну для майбутніх політиків. І жодного негативного відгуку

Суть гри-тренінгу полягає у створенні реальних взаємозв’язків між гілками влади, податкової системи, системи співпраці з громадськістю, системи взаємодії влади і опозиції, бюрократичної системи в окремо взятій "віртуальній" державі. Тут будуть навіть свої "гроші", якими можна буде оплатити "виборчий процес". А ще дозволені перемовини та закулісні ігри, яку справжній політиці. Гнучкий сценарій та мінімальне втручання модераторів у творчій процес дозволяють максимально проявити себе усім учасникам тренінгу. "Під час такого тренінгу можна добре перевірити себе, чи займатися політикою – твоє чи краще одразу покинути це заняття", – продовжує пан Фрамуга.

Наразі до участі у грі зголосилося п’ять команд. Це переважно представники молодіжних організації різних партій. Окремо будуть і майбутні політологи з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі