друкувати


Учасника аварії з трагічними наслідками заарештовано

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-02 10:38:42
Днями близько опівночі на дорозі в місті Болехові, що на Івано-Франківщині, невідомий автомобіль вчинив наїзд на велосипедиста.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 27-річний чоловік від отриманих травм загинув на місці події. Натомість іншого учасника аварії довелося розшукувати всю ніч. Він утік не тільки після того, як збив велосипедиста, але й з іншого місця. Автомобіль "Мерседес" з технічними пошкодженнями невдовзі виявили обіч дороги біля пошкодженої від удару електроопори. Встановивши особу водія, а ним виявився 33-річний мешканець Долини, працівники міліції вжили вичерпних заходів щодо пошуків і затримання долинянина. Утім, за кожною адресою ймовірного пристанища його не застали.

Надалі, як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки керівника Долинського РВ УМВС Андрій Редько, розшукові заходи продовжувалися на території сусідньої Львівської області. За сприяння колег-міліціонерів з Моршина учасника аварії було затримано саме там. Зараз житель Долини перебуває під вартою і притягується до кримінальної відповідальності. Слідство з’ясовує обставини дорожньо-транспортної пригоди і причини, що спонукали водія іномарки втекти з місця події.

До слова, кількома днями раніше на дорозі в Коломиї трапилася аналогічна ситуація, коли посеред ночі від наїзду автомобіля загинув пішохід. З метою уникнення відповідальності водій БМВ так само спробував приховати свою участь в дорожньо-транспортній пригоді. Нині він також знаходиться під арештом.

Порівняно з минулим роком випадків втечі водіїв з місця ДТП, внаслідок якої постраждали люди, поменшало на чверть. Можливо, зріс рівень правосвідомості громадян. З іншого боку, за винятком двох випадків, міліція оперативно встановлювала і затримувала втікачів. У кожному разі спроби приховання факту своєї участі у пригоді завершувалося для водіїв найжорсткішою мірою запобіжного заходу – арештом.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі