друкувати


Коломийщина вшановує людей похилого віку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-01 05:34:25
Нема інакшого способу жити довго, як лиш бути старим. І хай би хто що казав про те, що старість рідко коли в радість, але це все – дуже індивідуально. Як і молода людина може впасти у безпросвітну депресію і не бачити жодної радості від життя, так само і людина похилого віку може знаходити втіху від щоденного спілкування з друзями, від споглядання чарівних краєвидів, від заняття улюбленою справою. І при цьому бути набагато щасливішою від молоді, яка від нудьги часто не має де себе подіти.

Так чи інакше, а безперечно одне – старість має бути гідною. Сива людина має відчувати повагу і турботу про себе, мати всі можливості для того, щоби не почуватися нікому не потрібною. Якщо старші люди бажають об’єднуватися у клуби за інтересами,- цьому треба тільки сприяти, адже вони самі беруть на себе ті зобов’язання, які мали б виконувати різні соціальні служби. Ось і сьогодні, у Міжнародний день людей похилого віку, сивочолих мешканців Коломийщини запросили до Народного дому на урочистості. Зійшлися бабусі й дідусі, які мабуть ніколи не втратять своєї активної позиції, яким старість – у радість, бо мають можливість займатися улюбленими справами. Свою вітальну доповідь виголосив секретар міської ради Ігор Граділь, він також нагородив почесними грамотами активістів громади. Серед нагороджених – голова Коломийського фонду милосердя і здоров’я Іван Довганич, представники ветеранських організацій, об’єднань громадян похилого віку.

А після урочистої частини для винуватців свята приготували гарний концерт. Проникливо і натхненно співали духовних пісень гості з Києва, дует "Мужі Галилейські", члени християнської місії "Україна для Христа". Читали поезію актори театру поезії "Орфей". Поважна публіка в залі гучними оплесками зустрічала і проводжала кожного виконавця, підспівувала артистам і з боку було виразно помітно їхнє задоволення бодай нинішнім днем. Таким оптимізмом і жагою до життя світяться не всі молоді очі…

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі