друкувати


Дівчата з Коломийщини вміють боротися

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-01 05:20:44
Усупереч загальноприйнятим уявленням про те, що слабкою статтю вважається якраз жіноцтво, представниці чарівної статі не раз доводили протилежне. Серед них є чимало рекордсменок, які нічим не поступаються чоловікам, а деколи завдяки власній мудрості й інтуїції досягають значно вищих результатів – і не тільки у спорті.

Наприкінці вересня закарпатське місто Виноградово стало на три дні столицею такого, на перший погляд, не жіночого виду спорту, як вільна боротьба. Родзинкою якраз було те, що цей третій Міжнародний турнір з вільної боротьби проводився серед дівчат. Організатори присвятили його памяті видатних борців Сергія Кутлана і Едуарда Кудрона і проводили в рамках відзначення 747-річчя міста Виноградово. На турнір з’їхалися 34 команди силачів із України, Угорщини, Румунії, Словаччини, Молдовії, Білорусі. Брали участь у змаганнях і вихованки Коломийської районної дитячо-юнацької школи. Поєдинки були цікавими, напруженими, не бракувало сюрпризів і відкриттів нових перспективних імен на спортивному горизонті.

Приємно, що гарно зарекомендувала себе юна вихованка нашої ДЮСШ Марійка Ільчишин. Дівчинка має усі необхідні якості для того, щоб не здаватись і боротись до кінця, вона цілеспрямована і вміє правильно розподілити власні сили на борцівському килимі. Дівчинка боролась вперто, наполегливо, крок за кроком, доводячи свою перевагу. Результат не забарився – у своїй ваговій категорії 40 кілограмів Марійка Ільчишин після впевненої перемоги у фіналі над суперницею з Угорщини здобула перше місце. Дівчинка виборола титул чемпіонки Міжнародного турніру, повернулась додому з нагородами найвищого ґатунку і тепер наполегливо готується до чемпіонату України.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі