друкувати


У Євросоюз не попали

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-01 12:10:06
Прикордонники затримали чотирьох 16-річних сомалійців та одного іракця на українсько-угорському кордоні. Днями на ділянці відділу прикордонної служби "Косино" Мукачівського прикордонного загону прикордонним нарядом під час несення служби на українсько-угорському кордоні близько 8 години ранку на відстані 1,5 км від лінії державного кордону було помічено рух невідомих осіб у бік кордону.

Оперативно-пошукова група, піднята по команді "До зброї!", на відстані 800 м від лінії державного кордону затримала за спробу порушення державного кордону з України до Угорщини 3-х громадян Сомалі. В ході подальших оперативно-пошукових дій прикордонниками на відстані 400 м від лінії кордону було затримано ще одного громадянина Сомалі, а ще через 2 години на відстані 2,5 км від кордону - 1 громадянина Іраку.

За словами затриманих до України їх доставили незаконно невідомі особи із Москви, куди вони прибули приблизно 1,5-2 місяці назад. До Закарпаття їх доставляли на різних автомобілях, переважно в темну пору доби. Всім затриманим, які намагалися незаконно потрапити до країн Євросоюзу, виявилося по 16 років. Зараз з затриманими проводяться фільтраційні заходи.

Автор: Едуард СТЕБЛЮК, майор, прес-секретар начальника Мукачівського прикордонного загону
Обговорити на форумі