друкувати


Рушниця "в ґаздівстві" не знадобилася

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-01 11:50:41
Днями під час санкціонованого обшуку в господарстві 22-річного мешканця одного з сіл Городенківського району працівники міліції виявили обріз мисливської рушниці. Господар силкувався пояснити, мовляв, свого часу знайшов цей предмет у лісі і повважав, що в ґаздівстві знадобиться.

Для яких потреб? – запитують міліціонери. Дивно, що доросла людина не усвідомлює усіх ризиків, пов’язаних з позаконтрольним обігом боєздатної (як з’ясували експерти-криміналісти) зброї. Можливо, хоч тепер, коли щодо молодого чоловіка порушено кримінальну справу, він зрозуміє помилковість ґаздівського менталітету. До речі, це ж має стати повчальним й для інших, хто переховує вдома незаконну зброю і боєприпаси.

Нещодавно працівники Верховинського райвідділу міліції вилучили в раніше судимого чоловіка саморобний вогнепальний пристрій з двома набоями до нього. Подібний саморобний пристрій вилучено в Коломийському районі за місцем проживання жінки, яка зараз притягується до кримінальної відповідальності за скоєння розбійного нападу. Також в Івано-Франківську працівники карного розшуку затримали 25-річного івано-франківця, який перебував на вулиці з саморобним пістолетом.

В цьому році міліція задокументувала понад сотню злочинів, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю. І йдеться не про безневинні предмети смертельної дії. З обігу вилучено 95 одиниць вогнестрільної зброї, в тому числі 15 карабінів, 4 револьвери і пістолети, 55 обрізів мисливської зброї, 16 одиниць саморобної зброї. Певна кількість з цього арсеналу була в руках раніше судимих осіб.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі