друкувати


Коломия: Відбулося засідання 42 сесії міської ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-30 03:58:18
Вчора в приміщенні Коломийської міської ради в залі засідань відбулося засідання 42 сесії міської ради.

Основні питання порядку денного: 1) Про уточнення міського бюджету на 2009 рік. 2) Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста за перше півріччя 2009 року. 3) Про внесення доповнення до міської комплексної програми профілактики злочинності на 2006-2010 рр. 4) Про матеріальний резерв для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій на території м.Коломиї. 5) Про внесення змін і доповнень до Положення про цільовий фонд соціально-економічного розвитку міста. Земельні питання та інші питання по зверненнях людей.

На початку засідання, яке трохи затрималося, зареєструвалося 26 депутатів, але з часом декілька депутатів завітали до сесійної зали. Всі присутні продемонстрували відмінне знання державного гімну України.

В президії головували мер міста Юрій Овчаренко та секретар міської ради Ігор Граділь. Вони і звернулися до присутніх з вступним словом та нагородили трьох депутатів міської ради почесними грамотами міського голови за значну допомогу при оздоровленні дітей цього літа.

Далі засідання зайняло звичне русло і всі налаштувалися на роботу. Прозвучали доповнення та уточнення до порядку денного після чого він був затверджений одностайним голосуванням депутатів міськради. Тридцять хвилин дав головуючий для подання запитів та звернень. Як завжди, Ігор Горецький був першим. Цього разу він підняв питання, яке хвилює багато коломиян – сіті-лайти. Вони часто створюють перешкоду на шляху людей.

Михайла Філіковського турбувало дві проблеми, які стосуються водіїв. По-перше, муніципальна дружина, яка стала грізною загрозою всім порушникам. Вони карають, навіть не вагаючись блокуванням коліс. Багато хто незадоволений такими діями та штрафами. Коломияни жалілися на муніципальну дружину і Арсенію Яценюку під час його візиту в Коломиї.

По-друге, світлофори... Два світлофори на перехрестях вул.Грушевського, вул.Криничної та вул.Шухевича, вул.І.Мазепи. Подібні звернення звучать на кожній сесії і практично залишаються поза увагою, тому проблема живе досі. В обідню годину там проїхати без порушень дуже складно, тому що повернути наліво можна лише, пропустивши зустрічний транспорт, якого зазвичай дуже багато. Таким чином водій змушений чекати від зеленого до зеленого з надією на толерантність якогось водія, що пропустить. Коли виникає бажання повернути праворуч, то виникає проблема з пішоходами. Одним словом виникають неоднозначні ситуації, коли водії та пішоходи опиняються в небезпеці.

Часто за поворотом чатують на злісних порушників такого руху добросовісні працівники ДАІ. Вони, не покладаючи смугастої палички, спиняють водіїв, які змушені порушувати. Депутати порадили начальнику міліції краще відправити своїх підданих на пішоходні переходи коло шкіл, де дійсно потрібна їхня допомога, або ж використати паличку для регулювання руху на проблемних перехрестях.

Мирослав Семчук, начальник відділу управління комунальним майном, що один світлофор, який вирішить проблему коштує 200 тис. грн, такі кошти вже закладені на наступний рік, а поки що, потрібно терпіти. Втім коломиянам не звикати...

Ще виступали й інші депутати, які озвучували такі знайомі проблеми... Десь щось руйнується, десь труба в садочку тече, сміття розкидане, ями на дорозі, які неможливо об’їхати.

Далі почався розгляд основних питань порядку денного, а саме "Про уточнення міського бюджету на 2009 рік." Доповідала Ганна Бакай начальник фінуправління Коломийської міської ради. Планується надати 40 тис. грн СШ №6, 10 тис. грн для одноразових допомог. Крім того, міський бюджет зменшиться на 20 тисяч гривень для видання нарису про наш край.

Через паперові нісенітниці досі не розпочато будівництво сміттєпереробного заводу на території міста. Землі, де має височіти він, помилково віднесені до сільськогосподарських, хоча там сміттєзвалище. Цю проблему треба вирішувати негайно, тому що зволікання нікому не вигідні.

Про внесення доповнення до міської комплексної програми профілактики злочинності на 2006-2010 рр. та про матеріальний резерв для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій на території м.Коломиї говорив Олександр Кротюк. Він запросив на 20 тисяч гривень більше з бюджету, оскільки витрати на паливо зросли та кількість патрульних машин також зросла до чотирьох.

Про внесення змін і доповнень до Положення про цільовий фонд соціально-економічного розвитку міста розповів Володимир Тарновецький, заступник міського голови. На думку пана Володимира, громадські слухання приносять значну користь, тому що в своєрідному діалозі виникають нові ідеї та пропозиції. Питання виявилося досить об’ємним, тому що депутати активно включилися в його обговорення. Також він подав проект рішення про утворення галуззєвих рад на затвердження.

Порадував присутніх Ігор Калиняк, директор "Водоканалу". Він розповів про можливість отримати гранд на реконструкцію каналізації. Яка би відповідала світовим стандартам.

Ще було заслухано та затверджено багато питань. Однозначно можна сказати, що засідання 42 сесії міської ради було плідним та багатослівним, а тепер час важкої праці для виконання намічених цілей.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі