друкувати


Пенсіонерів до інформаційних кіосків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-30 03:32:26
Вчора відбулося засідання колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в області.

Перший заступник начальника головного управління Валерій Семанишин задав тон у дискусії про стан інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань пенсійного страхування, зокрема використання інформаційних кіосків та інших інформаційних технологій для інформування населення, повідомляє головне управління пенсійного фонду в Івано-Франківській області.

Завдяки інформаційним кіоскам пенсіонер самостійно може отримати відомості зі своєї пенсійної справи; дізнатися про перелік документів, необхідних для призначення пенсій; про графіки прийому громадян в Пенсійному фонді України та в головному управлінні Фонду в області; про банківські установи, через які здійснюється виплата пенсій. Та можливості інформаційних кіосків далеко не вичерпані. І, на думку Валерія Степановича, повинні використовуватися повніше – для інформування користувачів про повний спектр адміністративних послуг, які надаються органами Пенсійного фонду. Акцентувалася також увага на необхідності системного підходу у висвітленні питань діяльності органів Пенсійного фонду області у місцевих ЗМІ.

Про стан виконання Законів України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" і "Про наукову та науково-технічну діяльність" у частині призначення та перерахунку пенсій в управліннях Пенсійного фонду України в Коломийському районі та м. Калуші доповівзаступник начальника головного управління − начальник управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України в областіРоман Берчак.

Рішення колегії спрямовані на поліпшення якості обслуговування пенсіонерів, зокрема, на посиленні інформаційно-роз’яснювальної роботи з актуальних питань пенсійного страхування та вимогливості до керівників структурних підрозділів територіальних управлінь з питань контролю за правильністю призначення, перерахунку та виплати пенсій.

Обговорити на форумі