друкувати


Прикарпаття: Про рівень освіти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-29 05:01:51
В області проживає 1259,1 тис. осіб. Переважаючим рівнем освіти населення є повна загальна середня (кожні троє з восьми опитаних), кожна сьома особа здобула відповідно повну вищу та базову загальну середню, 16% — неповну вищу освіту.

Серед жителів області за останні п’ять років відбулися деякі позитивні зміни в їхньому освітньому рівні. А саме: зросла частка населення, яке отримало повну базову та неповну вищу і зменшилась тих, які мають повну загальну середню освіту.

У порівнянні з даними в цілому по державі, в області менша питома вага осіб, що мають повну, неповну вищу та повну загальну середню освіту і більша із базовою вищою та базовою загальною середньою.

Серед областей Західного регіону найбільша частка населення відповідного віку із повною та неповною вищою освітою у Львівській (18,8% та 16,7% відповідно), повною загальною середньою — у Закарпатській (43,9%) областях

У порівнянні з 2008 роком зросла питома вага жителів області, які здобули повну вищу (на 3,6 в. п.), неповну вищу (на 1,1 в. п.) та базову вищу (на 0,5 в. п.) освіту, — повідомляє Головне управління статистики.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі