друкувати


Коломийщина: Загалом до зими готові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-29 11:48:03
Минулого вівторка відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації з порядком денним: про результати реалізації розпорядження голови облдержадміністрації "Про затвердження Програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007-2011 рр."; про стан підготовки підприємств житлово-комунальної галузі, закладів бюджетних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років; про виконання плану роботи райдержадміністрації за ІІІ квартал та затвердження плану роботи райдержадміністрації на IV квартал 2009 р.

Про програму протидії захворюванню на туберкульоз доповідав заступник головного лікаря ЦРЛ Віктор Бойко. За словами доповідача, в районі приділяється достатньо уваги протитуберкульозній профілактиці, ситуація контрольована, а показники захворювання навіть нижчі, ніж у середньому по області. В достатній кількості закуплено туберкулін (виділено 128 тис. грн. з районного бюджету), хворі на туберкульоз повністю забезпечені безкоштовно антимікробактеріальними препаратами.

Однак, є й проблеми. Виїзний флюорограф часто виходить з ладу, обстеженням здебільшого охоплена одна і та ж категорія населення, наявні численні відмови від вакцинації, зросла захворюваність серед дітей і підлітків. Серед запропонованих заходів наголошувалося передусім на необхідності посилити роз’яснювальну роботу серед населення. Флюорографія залишається незмінною для своєчасного виявлення та лікування хворих на туберкульоз. (Один хворий бактеріоносій за 2-3 роки може заразити до 15 осіб). Так само дуже важливою є вакцинація та ревакцинація БЦЖ.

Про підготовку до зими підприємств житлово-комунальної галузі, закладів бюджетних установ доповідали: начальник відділу соціально-економічного розвитку та розвитку інфраструктури управління економіки райдержадміністрації Ярослав Мочернюк, а також заступник начальника райвідділу освіти Ярослав Керницький, заступник головного лікаря ЦРЛ Віктор Бойко, начальник райвідділу культури і туризму Людмила Федор. Загалом до зими готові всі, а проблемні питання вирішуються. Щодо тарифів на послуги комунальних підприємств району, то, як наголосив голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк, вони повинні бути економічно обґрунтовані. Люди повинні знати, звідки береться та чи інша ціна, — і платити.

З планами роботи райдержадміністрації присутніх ознайомив керівник апарату райдержадміністрації Михайло Беркещук. Відтак, питання колегії вичерпувалися, а розмова з аудиторією продовжилася у ритмі робочої наради. Голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк акцентував увагу присутніх сільських та селищних голів на важливості подбати про благоустрій територій, заступник голови райдержадміністрації Богдан Болюк клопотав про заготівлю картоплі для медустанов, а голова районної ради Дмитро Неміш запропонував увести в газеті "Вільний голос" рубрику, під якою інформувати громадськість про стан бюджетних коштів на виконання тих чи інших урядових проектів, програм, розпоряджень, що об’єктивно відображатиме реальну ситуацію сьогодення. Такі з них, як відкриття реєстраційних рахунків кожній бюджетній установі чи безкоштовна приватизація землі, бюджет на 2010 рік викликали у присутніх дуже багато запитань і потребують роз’яснень з боку фахівців, у чому влада й пообіцяла сприяння.

Автор: Вікторія КОХАН, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі