друкувати


Зупинимо СНІД на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-29 11:16:56
Днями обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів методичний семінар по підвищенню рівня кваліфікації соціальних працівників центрів СССДМ з питань профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії та інших соціально небезпечних хворіб серед молоді Прикарпаття з залученням представників державних та недержавних партнерських організацій.

Одним із головних завдань семінару була організація співпраці громадських організацій із мережею центрів соціальних служб щодо здійснення профілактики з вище вказаних питань, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

У спільній дискусії обговорили проблемні питання й чинники негативного сприйняття населенням ВІЛ-інфікованих та наркозалежних, а також шляхи формування у громадськості толерантного ставлення до людей із цими захворюваннями.

Під час семінару проведено аналіз діяльності центрів щодо виконання розпорядження голови облдержадміністрації "Про обласну програму з відпочинку та оздоровлення дітей на 2009 рік" з питань профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, пропаганди здорового способу життя на базі дитячих оздоровчих закладів різного типу.

Підводячи підсумки семінару було визначено перспективні шляхи підвищення рівня кваліфікованості працівників центрів соціальних служб з питань, що обговорювались у ході семінару. Регіональними центрами соціальних служб області проводиться опитування молоді "Хто з відомих людей, вихідців з Прикарпаття, є авторитетом для сучасної молоді" з метою запрошення до участі в масових акціях, фестивалях та розміщення їх фотографій на спеціальних плакатах і буклетах.

Обговорити на форумі