друкувати


Нова ротація в Косово

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-29 11:13:05
У Косовому, на американській військовій базі "Bondsteel" відбулася урочиста церемонія передачі повноважень військовослужбовцям нової – 21-ї – ротації польської національної складової спільного українського-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної тактичної групи "East" сил КФОР.

У заході взяли участь представники усіх миротворчих контингентів, дислокованих на базі "Bondsteel", в тому числі командування та військовослужбовці української національної складової "УкрПолбату", повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

В урочистій обстановці командири старої та нової ротацій польського миротворчого контингенту підполковники Війська Польського Маріуш Галезовскі та Цезаре Пацевич передали бойовий прапор "УкрПолбату" один одному та доповіли виконуючому обов’язки командира багатонаціональної оперативної тактичної групи "East" сил КФОР полковнику ЗС США Тому Люмісу про передачу посади та зони відповідальності.

Звертаючись до присутніх, полковник Том Люміс подякував польським миротворцям за професійне ставлення до виконання службових обов’язків та побажав їм щасливого повернення до дому. – Результати вашої спільної з українськими військовослужбовцями діяльності щодо підтримки миру та безпеки у зоні відповідальності підтвердили вашу спроможність професійно і якісно виконувати доручені завдання, – сказав він.

Також полковник Том Люміс сердечно привітав на косовській землі польських військових нової зміни. – Переконаний, що ви професійно і якісно виконуватиме миротворчі завдання у зоні відповідальності, практичними справами підтвердите високий авторитет "УкрПолбату", – наголосив виконуючий обов’язки командира багатонаціональної оперативної тактичної групи "East" сил КФОР.

З нагоди урочистої події кількох військовослужбовців американського, польського та українського миротворчих контингентів було нагороджено пам’ятними відзнаками та цінними подарунками. Зокрема, нагороди отримали начальник штабу національної складової "УкрПолбату" майор Олесь Брикін, командири 1-ї та 2-ї спеціальних рот капітан Олег Савінов та старший лейтенант Андрій Колесніков. Також пам’ятною відзнакою було заохочено начальника секції зв’язків з місцевим населенням підполковника Володимира Мілентьєва.

Після завершення церемонії відбувся парад військ, в ході якого у спільному строю перед трибуною з почесними гостями пройшли підрозділи польських та українських військових.

Обговорити на форумі