друкувати


Хто заплатить за земельку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-29 10:19:03
Однією із складових дохідної частини міського бюджету є плата за землю. Внаслідок проведення нової нормативно-грошової оцінки землі у 2008 р. спостерігається динаміка збільшення надходжень плати за землю до міського бюджету.

Так за 2008 рік доведені планові показники до міського бюджету по платі за землю виконані на 103,6%, за січень – серпень 2009 р. на 143,7%. Виконання (13610,2 тис. грн – план, фактично – 19552,76 тис. грн), до відповідного періоду минулого року зростання склало 203,5% , повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Одночасно, незважаючи на вказані показники в частині забезпечення виконання планово-нормативної бази по платі за землю, є ряд проблем, вирішення яких на рівні виконавчого комітету сприяло б поліпшенню організації роботи на цій ділянці, що в свою чергу дало б можливість збільшити надходження до місцевого бюджету.

З метою запобігання втрат надходжень до міського бюджету ДПІ в м.Івано-Франківську звернулось з відповідними листами до галузевих управлінь виконавчого комітету Івано-Франківської міськради про сприяння в отриманні інформації по фактичних землекористувачах, які провадять підприємницьку діяльність на території "Міжнародного аеропорту Івано-Франківськ", на землях приміщень "Обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної друкарні" та Івано-Франківської КЕЧ.

На сьогодні відповіді запитувана інформація не отримана, а за земельні ділянки плата за землю не надходить до міського бюджету Івано-Франківська.

Обговорити на форумі