друкувати


По кризі вдаримо прем’єрами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-28 01:58:25
У новому театральному сезоні, який розпочнеться за кілька днів в Івано-франківському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Івана Франка, буде не менше восьми прем’єр.

Про це повідомив директор театру Ростислав Держипільський. За його словами, керівництво закладу та актори хочуть у це непростий економічний час зарядити глядачів енергією та оптимізмом. А зустріч з високохудожнім мистецтвом якраз допоможе подолати кризу в серцях.

Пан Держипільський відкрив деякі таємниці про майбутні прем’єри. Так незабаром глядачі зможуть побачити драму на дві дії "Далі тиша". Ця п’єса стане бенефісом найстарших акторів театру Володимира Роя та Терези Перети. "Наші актори, хоча й у старшому віці, але залишаються у такій прекрасній фізичній і душевній формі. Отож ми хочемо їх показати. Зрештою, щоб поставити таку п’єсу потрібні дійсно великі актори, і ми з впевненістю можемо сказати, що пан Володимир і пані Тереза — корифеї театру".

А з нового року глядачі можуть побачити світову та українську класику: "Ромео і Джульєтта" та "Наталка Полтавка". Щодо останньої постановки , то на роль Петра запросять актора із київської оперети. Наразі вже є домовленість із керівництвом столичного театру. Частину партій актор вивчатиме в Києві, а частину репетиції проводитиме в Івано-Франківську. Прем’єри будуть і на малій сцені. Зокрема, за задумом директора, глядачі побачать "Націю" Марії Матіос.

Відрадно, що ціни на квитки не зміняться. І коштуватимуть від 10 до 25 гривень, а на прем’єри – від 20 до 50. Окрім того, театр планує у грудні зайнятися благодійністю. Із 20 до 25 грудня наймолодші глядачі Івано-Франківська зможуть побачити 10 безкоштовних вистав під час акції "Театр — дітям". Це зроблено для того, аби залучити юних глядачів до театру. Звісно, що частина діток буде з шкіл-інтернатів міста й області.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі