друкувати


"Громадський Форум Івано-Франківська" втілює проект "Молодь має вибір

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-26 09:58:26
"Громадський Форум Івано-Франківська" за підтримки фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні втілює в життя проект "Молодь має вибір".

Сьогодні молодим людям необхідно прагнути змін, відстоювати свої права та здійснювати усвідомлений політичний вибір. Саме тому, головним завданням проекту є активізація молоді до використання свого права на голос та права на вибір влади.

"Нинішня молодь - достатньо розумна та талановита для того, аби змінити цю країну на краще. Наше завдання - дати можливість молодим людям реалізувати свій потенціал та сприяти у їх прагненні до змін". - каже голова Громадського Форуму Юрій Соловей.

В рамках першого етапу реалізації проекту передбачається розповсюдження заохочувальних флаєрів для участі молоді у виборах, проведення дебатів в університетах міста, проведення теле-дебатів, тощо. Все це, на думку ініціаторів заходу, має позитивно вплинути на політичну культуру молодих людей та посприяти їх подальшій життєвій самореалізації: "Такі заходи є надзвичайно актуальними саме зараз, адже в умовах постійної політичної кризи молоді люди вже не знають який вибір буде найбільш правильним і чи потрібен взагалі будь-який політичний вибір. Наше ж завдання донести до молоді ідею необхідності реалізації себе в громадсько-політичному житті. Разом з тим, ми повинні досягти максимально високого рівня політичної культури у нашої молоді", - каже координатор проекту Віктор Чопей. Відзначимо, що схожий проект паралельно проводять і у інших містах України, зокрема у Львові, Києві та Тернополі. Термін реалізації проекту 20 вересня 2009 року – 10 січня 2010 року.

З метою поширення інформації про проведення акції "МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР" Громадським Форумом, спільно з міжнародною студентською організацією "AIESEC" було проведено дві презентації в Національному Технічному Університеті Нафти і Газу та Національному Прикарпатському Університеті. Участь у заходах взяли понад 200 студентів, які з зацікавленням прослухали інформацію щодо проекту. Чимало учасників презентацій відразу по закінченню заходів виявили бажання зареєструватися для участі у грі. На наступному тижні планується проведення ще однієї презентації в ІМЕ "Галицькій Академії".

Довідка: для того щоб зареєструватись потрібно зібрати команду з 4 чоловік і надіслати свої дані (ПІБ, Університет, Факультет, контактний телефон) на e-mail chopey_viktor@yahoo.com з темою листа МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР. Реєстрація відкрита до 30 жовтня.

Проект здійснюється за підтримки фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні.

Обговорити на форумі