друкувати


Прикарпаття: Який "Гармидер" без Андрушка?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-26 09:30:26
У вівторок, 29 вересня, у новій Івано-Франківській арт-галереї "Гармидер" відкриється виставка відомого коломийського скульптора, художника, поета, викладача Коломийського інституту Прикарпатського університету Василя Андрушка. Відкриття виставки – 29 вересня о 17 годині. Вхід – вільний.

Неперевершений майстер деревяної пластики, яка захоплює своїми формами і сюжетами, Андрушко ось уже сім років вдосконалюється у майстерності левкасу. І це не дивно: стільки часу працюючи з деревом, він не міг обійти увагою митця ще одну грань деревяного матеріалу, яка відкриває цілий простір для творчого потенціалу.

Андрушкові левкаси підкорили поціновувачів мистецтва у Франції, вони є окрасою приватних колекцій у багатьох куточках світу. Тепер нові шедеври творчої думки зможуть оцінити і прикарпатські шанувальники прекрасного і вічного.

Довідка Коломия ВЕБ Порталу. Василь АНДРУШКО - скульптор, живописець, поет (народився 22 березня 1953, селище Ланчин, Надвірнянського району, Івано-Франківської області).

Учасник республіканських, міжнародних, персональних виставок, де експонував переважно твори дерев'яної пластики. Творчий стиль дещо абстрактний, але не безпредметний. Серед кращих - твори "Музики", "День і ніч", "Козак Мамай", "Материнство", "Розпач", "Ніч, коли падали каштани", "Людина і птах", "Розп'яття", "Благовіщення", "Місячне світло", "Зустріч", "Той, що відпочиває", "Ізіда".

На міжнародній виставці "Карпатський хребет" (1997) - І премія у номінації скульптура; ІІ премія на Всеукраїнській виставці до 1100-річчя Галича (1998). Участь у творчих симпозіумах скульптури - Івано-Франківськ (1999), Коломия (2000). Публікації поезій у періодиці.

Василь Андрушко звертається до різних матеріалів і технік, роботам притаманні інтенсивні та цілеспрямовані пошуки нових форм творчого осмислення дійсності, оригінальність трактування теми, самостійність та неповторність образів.


Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі