друкувати


Кожній школі - медпрацівника

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-25 05:59:06
За загальноосвітніми навчальними закладами області, в яких відсутній медперсонал, повинні бути закріплені медичні працівники ФАПів. З такою ініціативою виступило управління освіти і науки облдержадміністрації під час наради, що відбулася на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Дані пропозиції висунуто на виконання спільного наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України "Про забезпечення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах". Відповідні звернення будуть адресовані головним лікарям центральних районних лікарень області, повідомляє управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА.

Крім цього, на нараді обговорювалися питання відкриття навчальними закладами реєстраційних та спеціальних реєстраційних рахунків відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України "Про забезпечення цільового використання коштів бюджетними установами (закладами) соціально-культурної сфери" та проблемні питання, що виникають при виконанні даного розпорядження. В результаті було вирішено звернутися з відповідними пропозиціями до Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Державного Казначейства України, Кабінету Міністрів України.

Також оцінено хід підготовки навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період: начальники відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів) коротко прозвітували про проведену роботу, стан виплати заробітної плати, підготовки до опалювального сезону тощо. Обговорено інші організаційні питання, зокрема: про підготовку до проведення конкурсу "Вчитель року - 2010"; підготовку до атестації педагогічних працівників; проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів.

Обговорити на форумі