друкувати


До Дня туризму: Підсумки табору "Говерля" (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-25 05:47:33
До Дня туризму було підведено підсумки Крайового мандрівного вишкільного табору "Говерля", який проходив з 8 по 19 серпня 2009р. Табір був визнаний переможцем обласного конкурсу проектів з розвитку туризму у 2009 році, тому було виділено 10 тис. грн на його реалізацію.

Метою табору була популяризація спортивного туризму (мандрівництва) в Пласті шляхом підготовки кваліфікованих інструкторів і провідників груп відповідно до державних вимог, встановлених Федерацією спортивного туризму України.

Основне завдання, яке ставив перед собою табір – дати можливість юнацтву навчитись добре орієнтуватись в місцевості, планувати меню і куховарити в екстремальних умовах та налагоджувати роботу в команді (більшість часу учасники проводили з власним гуртком).

Легенда табору базується на історії Карпатської Групи УПА "Говерля", що вела бойові дії на території Закарпатської, Івано-Франківських. Чернівецької та Дрогобицької областей. Матеріали легенди викладені у 18 і 19 томах Літопису УПА під ред. пл. сен. кер. Петра Содоля, ЛЧ. Патроном табору є полковник УПА Микола Твердохліб "ГРІМ".

Учасники табору здобули теоретичну базу – під час прослуховування семінару з базової туристичної підготовки, і практичний досвід – в мандрівці Українським Карпатами Івано-Франківської та Закарпатської областей. Це дасть їм можливість і надалі розвиватись і досягати нових висот в спортивному туризмі.

Табір відбуло 26 учасників, а над його організацією працювало близько 20 осіб. І одні і другі задоволені табором та сповнені вражень і з нетерпінням чекають табору "Говерля" наступного року.



Обговорити на форумі