друкувати


Польща: "Хімічну кастрацію" педофілів узаконено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-25 05:40:34
Польський Сейм майже одностайно підтримав проект закону, за яким педофілів піддаватимуть примусовій терапії.Інструменти для кастрації можуть бути і негуманними.

Нижня палата польського парламенту практично одноголосно проголосувала за примусове застосування так званої "хімічної кастрації" щодо осіб, які ґвалтували дітей молодше 15 років або здійснили інцест.

На підтримку законопроекту, запропонованого урядом Дональда Туська, висловилися 400 депутатів, один був проти, двоє парламентаріїв утрималися.

Згідно із новим законом, особу, яка скоїла сексуальне насильство над дітьми молодше 15 років, "можна за рішенням суду в обов'язковому порядку піддати фармакологічній терапії, щоб зменшити сексуальні бажання засудженого".

У кожному конкретному випадку суд, який буде направляти злочинців на подібну терапію, має керуватися думкою психіатрів і сексологів.

Для того, щоб закон набув чинності, його повинні схвалити верхня палата польського парламенту і президент країни Лех Качиньський. Очікується, що вони підтримають законодавчу ініціативу уряду, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі