друкувати


До Всесвітнього дня туризму: Складність виховує характер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-24 06:17:45
Змагання з фігурного водіння велосипедом вчора проводилися на стадіоні "Україна" вже не вперше. Вони були приурочені до Всесвітнього дня туризму, а організував їх відділ культури і туризму Коломийської міської ради.

Взяти участь у конкурсі міг практично кожен охочий. Інформацію розповсюджували через станцію юних туристів. Всього до закінчення змагань виступило 25 хлопців та дві дівчини. Луцак Христина, учениця 9-А класу СШ №2, в подібному конкурсі вже бере участь втретє. Дівчині надзвичайно подобається кататися на велосипеді та ходити в гори.



Запропоновані фігури цього року були дещо складнішими за минулорічні. Додатково з’явилася вісімка, де треба досить добре тримати центр ваги. Багатьом не підкорилася без помилок і вправа з перенесення фігури з одного квадрата в інший та, за переконаннями організаторів змагань, складність виховує характер. Кожному учаснику надавалося дві спроби. Під час підрахунку балів до уваги бралася краща спроба. При визначенні переможця враховувалися час проходження всіх фігур та безпомилковість. За кожну невдачу суворі судді карали учасників зняттям балів.

Діти робили від 1 однієї до 30 помилок під час проходження шести фігур. Та все ж знайшовся хлопець, який без помарочки подолав всі труднощі. Ним виявився Олексій Чобан, який і в підсумку переміг. Він зірвав бурю оплесків і став найавторитетнішим велосипедистом. Дівчата ж обидві поїхали додому з пам’ятними грамотами. На радість всіх переможців цього року вдалося залучити спонсора змагань. Магазин "Стилі катання" надав дітям цінні призи.

Всі заходи, які приурочені Дню туриста, будуть проходити на базі станції юних туристів. Зокрема, завтра там оголошено День відкритих дверей. Запрошуються діти та батьки з всього міста для ближчого знайомства з життям станції юних туристів, дізнатися які гуртки діють та які види туризму популяризуються. Також там розкажуть про плани на рік та буде експоновано виставку робіт дітей художньої школи на туристичну тематику.

В неділю 27 вересня планується здійснити традиційне масове сходження на найвищу вершину Українських Карпат на г.Говерла. Відповідальними за цей захід є відділ культури і туризму Коломийської міської ради та Бюро подорожей та екскурсій. Всі бажаючі можуть попередньо записатися за телефоном 2-39-82 (Валерій Муравцев).

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі