друкувати


Усі мистецькі барви України — на "Родославі"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-24 05:43:05
Завтра на Прикарпатті після семирічної перерви розпочинається ІІІ Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України "Родослав".

"Підготовчі роботи по організації фестивалю розпочато у вересні 2008 року, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу заступник голови облдержадміністрації Василь Гладій. - З того часу ми з десять разів збирали засідання оргкомітету й робочих груп, аби все було якнайкраще, аби нашим гостям показати усю мистецьку й етнографічну палітру Івано-Франківщини".

За словами начальника обласного управління культури Володимира Федорака, на фестиваль очікують 35 колективів з області, гостей та учасників із 17 областей України, Польщі та Сполучених Штатів Америки. Розпочнеться дійство завтра науково-практичною конференцією присвяченої питанням збереження етнографічної спадщини, яка відбудеться в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

У суботу святкові колони збиратимуться зранку, о 10.00, на площі перед пам’ятником Іван Франка та урочистим маршем пройдуться до Вічевого майдану, де відбудеться відкриття фестивалю. Згодом творчі колективи виступатимуть на двох площадках: Вічевому майдані та площі Ринок. У цей же час на стадіоні "Юність" відбудуться спортивні "Етноігри", під час яких представлятимуть українські народні спортивні забави.

Після виступів колективи з України роз’їдуться по районах області та виступатимуть там. У неділю фестиваль завершиться великим гала-концертом, під час якого виступатимуть кращі з кращих фольклорних колективів.

"На фестивалі "Родослав" свої творчі здобутки представлятимуть й 28 майстрів народно-прикладного мистецтва з різних областей України, а також 54 майстри з Прикарпаття", - додає пан Федорак. Для проведення фестивалю з обласного бюджету виділено 250 тисяч гривень. Ці кошти будуть витрачені на проживання, харчування та подарунки для учасників.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі