друкувати


Партійні ряди рідшають, позиції івано-франківських рухівців міцнішають

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-24 05:25:16
Сьогодні голова Івано-Франківської міської організації Народного Руху України, голова фракції "Наша Україна" у міській раді Михайло Івасютин та голова Богородчанської районної ради Володимир Тимчишин повідомили про рішення Політради Руху щодо їх виключення з рядів партії та пояснили свою позицію й позицію своїх колег з даного питання.

"У суботу, 19 вересня цього року Політрада Народного руху прийняла рішення щодо виключення мене та голів Городенківської, Богородчанської, Рожнятівської районних організацій з партії, – розповідає Коломия ВЕБ Порталу пан Івасютин. – Надуманою причиною виключення стало незабезпечення делегацій відповідних організацій у святкування 20-ої річниці Руху, що проводилася 6 вересня у залі Політехнічного інституту в столиці України. У цих урочистостях брала участь Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко".

Однак, за словами пана Михайла, справа не у формальних приводах для виключеннях з Руху. В організації вже давно намітився політичний водорозділ на прихильників підтримки на президентських перегонах Юлії Тимошенко та чинного глави держави Віктор Ющенка. Нещодавно про доцільність підтримувати на виборах Президента висловилася і Рада Івано-Франківської міської організації Руху, вважаючи, що "із всіх претендентів на президентський пост лише Віктор Ющенко проводить чіткий проукраїнський курс на утвердження національної держави, підвищення добробуту українців, швидку та якісну інтеграцію України в європейські та євроатлантичні структури".

"Проте підтримка курсу українського Президента сприймається центральними керівними органами Руху як дії, що завдають шкоди авторитету організації, – продовжує Михайло Івасютин. – Отож фактичне зближення центрального рухівського керівництва із ліво-популістськими і часто антиукраїнськими позиціями бютівців є грубим порушенням базових програмових ідеологічних засад Народного Руху України".

Зрештою такі виключення і різноманітні заходи спрямовані на керівників тих рухівських організацій, які не підтримали прем’єра. Утисків зазнали івано-франківці, полтавчани, тернополяни. До речі, позиція щодо БЮТу аж ніяк не вплине на діяльність Михайла Івасютина, як депутата міської ради, він і далі стоятиме на державницьких позиціях. Судитися із Рухом івано-франківець наразі не збирається.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі