друкувати


Долинський напрямок: Туризм та інвестиції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-24 05:20:00
Вчора громадськості Долинського району було офіційно представлено нового керівника районної державної адміністрації. Ним став Петро Шкутяк – рішення про його призначення на дану посаду 22 вересня підписав Президент України Віктор Ющенко.

Хоча новим керівником району Петра Зіновійовича можна називати доволі умовно. Адже до сьогодні він уже понад чотири місяці виконував обов’язки голови Долинської райдержадміністрації, а з кінця 2007 року працював на посаді першого заступника голови РДА, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Представляли активу району Петра Шкутяка голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук та його заступник Тарас Парфан, котрий, власне, й курує в облдержадміністрації Долинщину.

Голова ОДА відзначив, що Долинський район до сьогодні залишався єдиним на Прикарпатті, котрий не мав повноцінного голови райдержадміністрації. "Петро Зіновійович тривалий час виконував обов’язки голови району, але все-таки людина більш впевнено почувається на посаді, коли за нею закріплений певний статус". Під час представлення керівника району голова облдержадміністрації доручив Петру Шкутяку протягом двох тижнів подати подання на заступників голови райдержадміністрації, формувати команду, а також об’їхати населені пункти району з метою більш детального ознайомлення з їх проблемами та потребами.

"Ви хоч й не новий керівник, район вже знаєте добре, все-таки прошу Вас об’їхати всі сільські ради Долинщини і винести на розгляд області пропозиції щодо вирішення комплексу проблем, що існують на сьогодні в районі. У свою чергу облдержадміністрація спільно з обласною радою максимально сприятиме, щоб кожному району надати допомогу і першочергово зробити два-три об’єкти: школи, дитячі садочки чи будинки культури. Сьогодні поступили перші кошти від ВАТ "Укрнафта", значна їх частина призначена Долинському району. Ці кошти одразу надійдуть управлінню капітального будівництва ОДА задля початку уже запланованих робіт по будівництву соціальних об’єктів в районі", - зазначив Микола Палійчук.

Також губернатор закликав депутатський корпус та громадський актив Долинщини допомагати в роботі новопризначеному голові району: "Там, де є спільна робота, результат набагато кращий, ніж в конфліктному середовищі".

У свою чергу, Петро Шкутяк у своєму першому інтерв'ю для журналістів на посаді голови Долинської РДА відзначив, що серед основних пріоритетів у своїй роботі бачить роботу з інвесторами: " Щороку на Долинщині проводиться Бойківський інвестиційний форум. Всі громади району представляють потенційним інвесторам свої пропозиції, які б вони пропонували розвивати. Також ми працюємо з інвесторами в туристичній галузі – це розвиток туризму в напрямку сіл Мислівки, Вишкова та інших населених пунктів. У нас є група інвесторів, котрі вже почали вкладати туди кошти і зараз активно розвивають свій бізнес, створюючи нові підприємства та робочі місця. Важливи для нас залишаються й інвестори, котрі присутні на вже існуючих підприємствах району.

Наприклад, на підприємствах нафтогазового промислового комплексу значна частина коштів кожен рік інвестується на їх переоснащення та переобладнання, на створення нових робочих місць чи зменшення енергозатрат у виробництві продукції. Також значні інвестиції в район надходять і через підприємства деревообробної галузі. Хочу зазначити, що ми як районна влада будемо підтримувати всіх інвесторів, котрі працюватимуть на користь Долинщини та її мешканців".

Обговорити на форумі