друкувати


Банківська таємниця не буде таємницею

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-24 04:17:07
Банківська таємниця не буде таємницею. НБУ хоче надати Міністерству фінансів доступ до інформації про рахунки клієнтів у рекапіталізованих фінустановах. На реєстрації в Мінюсті вже перебуває відповідна постанова.

Особливо це стосуватиметься банківської таємниці осіб, на користь яких відчужують активи і зобов’язання банки. У фахівців рішення викликало неоднозначну реакцію. Вони вбачають у цьому конфлікт інтересів самої держави. З одного боку вона дала гроші - і має знати реальний стан справ, з іншого - своїми діями підриває довіру клієнтів до банків.

"Що мається на увазі під цим доступом, про що найбільше мають хвилюватися банкіри -це те що багаті українці не захочуть нести гроші в банки тому що податкова може мати доступ до інформації про них. Зараз взагалі в світі тенденція така що зменшується ця анонімність вкладників. Іде тенденція поступового усунення банківської таємниці чи принаймні пом’якшення", - коментує Микита Михайличенко, економіст інвестиційної компанії, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі