друкувати


Кафе та автозаправки у небезпеці?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-24 03:26:22
Інспекторським складом теруправління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведені перевірки дотримання вимог "Правил безпеки систем газопостачання України" при наповненні, реалізації та використанні балонів скрапленого газу.

За їх результатами за порушення охорони праці до відповідальності притягнуто 12 посадових осіб закладів громадського харчування, на 4-х керівників направлені подання в прокуратуру, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.

Зокрема, виявлено, що не систематично здійснюється держповірка встановлених сигналізаторів загазованості, не проводиться інструктаж персоналу, який користується побутовими газовими приладами, шо нерідко експлуатуються при закритих кватирках. Крім цього, перевірено автогазозаправні станціЇ (АГЗС) та автогазозаправні пункти (АГЗП) у ДП "Івано-Франківськ-Пропан", ВАТ "Івано-Франківськгаз", приватних підприємствах "Калан", "Автогаз-Іф", "Автогаз-Ів", "Автохід" і ТОВ Торговий дім " Континіум Галичина".

Інспекторами зафіксовані характерні порушення, а саме: на АГЗС і АГЗП не поновлені або відсутні попереджуючі записи про заборону застосування відкритого вогню, на гумовотканинних рукавах для проведення зливо-наливних операцій відсутні маркування з показанням робочого тиску та терміну проведеного і чергового випробування, не в повному обсязі проводяться обслуговування електрообладнання.

Випадків заправки побутових балонів у період перевірок не виявлено. Проте, керівникам-власникам АГЗП рекомендовано обладнати об'єкти засобами відеоспостереження та розмістити на їх територіях відповідні інформаційно-попереджувальні надписи про заборону наповнення побутових балонів. Також вказано на необхідність реалізації побутових балонів через вже діючі газонаповнювальні пункти (ГНП), які на сьогоднішній день завантажені не на повну потужність, і можна чітко налагодити облік реалізованих балонів, контролювати їх наповнення та терміни їх випробовування.

Обговорити на форумі