друкувати


Від вибуху ховався, а від свисту осколків одержував задоволення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-24 01:43:30
До Казанківського райвідділу міліції, що на Миколаївщині, надійшло повідомлення про те, що за селищем неодноразово лунали вибухи.

Встановити особу "піротехніка" правоохоронцям особливого клопоту не склало - ним виявився 48 річний місцевий мешканець, який не лише займався збором металобрухту в місцях колишніх боїв, а й полюбляв "розважитися", кидаючи в багаття небезпечні знахідки.

У часи другої світової війни на місці селища проходила лінія оборони німецьких військ. Тому останнім часом, завдяки шукачам металу, таких знахідок стає все більше. Останній раз Микола знайшов у себе на городі 76 мм. німецькі артилерійські снаряди. Замість того, щоб повідомити про небезпеку правоохоронцям, він щовечора виходив за селище, розпалював багаття та кидав у вогонь боєприпаси. Від вибуху ховався у ямі, а від свисту осколків одержував задоволення. Пекельні розваги Миколи припинили працівники Казанківського райвідділу міліції, які спільно з працівниками Міністерства надзвичайних ситуацій вилучили та знешкодили небезпечну знахідку.

Микола вже не вперше має справу з такими "раритетами". Свого часу він намагався розібрати німецький мінометний снаряд. Тоді йому пощастило - вибух був несильний, однак один з осколків пошкодив Миколі обличчя. Пролежавши цілий місяць у лікарні, Микола знову взявся за старе. Місцеві мешканці стверджують, що у селищі багато людей, які займаються пошуками предметів минулої війни. Дехто шукає такі речі з метою отримати гроші за металобрухт, інші - для поповнення власної "колекції". Знайшовши зброю, фрагменти амуніції та інші предмети, шукачі не поспішають повідомляти про це до міліції.

Автор: Владислав ГНАТЕНКО, СЗГ УМВС України в Миколаївській області
Обговорити на форумі