друкувати


За безпричинні перевірки підприємців, штрафуватимуть

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 04:24:19
Найбільше підприємцям заважають працювати численні перевірки, з`ясували представники Держкомпідприємництва за результатами "Гарячої лінії".

В межах антикризових заходів Кабмін ухвалив постанову про тимчасовий мораторій на планові і позапланові перевірки всіма органами державного контролю до кінця дві 2010. Їх можуть здійснювати лише на скаргу або звернення самого підприємця. Попри обмеження, контрольні органи перевірок не припиняють. Проте за безпідставні - посадовців можуть оштрафувати: на суму від ста сімдесяти - до семисот сорока гривень за перше порушення.

"Органи влади, які пов’язані з перевірками, знаходять якісь підстави для того, щоб перевіряти позапланово. Ми вважаємо, що це безпідставно. У нас є і право накладання адміністративних штрафів на тих посадових осіб які порушують чинне законодавство стосовно перевірок. Тому давайте приклад і ми наведемо тут порядок", - коментує Сергій Третьяков, заступник голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі