друкувати


Стрибучий робот-розвідник (відео, фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 03:48:31
Вчені з Sandia National Laboratories на замовлення Darpa (Управління перспективних дослідницьких проектів міністерства оборони США) розробили наземного робота здатного перестрибувати перешкоди близько 7,5 метрів у висоту.

Робота над роботом, який отримав назву Precision Urban Hopper, почалася в 1997 році. І тепер розробники демонструють проміжний результат. Отриманий робот, розміром з ноутбук, більшу частину часу пересувається на чотирьох колесах за допомогою електродвигуна, а для стрибків задіє поршневий механізм, повідомляє Новости технологий.



Основне призначення робота - розширення можливостей військових загонів і сил спеціального призначення, задіяних у військових діях у великих населених пунктах. Подібні роботи зможуть бути корисні і при знищенні об'єктів, і в розвідувальних цілях. Вважається, що це допоможе знизити людські втрати у військових загонах.

Precision Urban Hopper має ряд переваг перед безпілотними літаючими транспортними засобами. У нього є можливість підстрибнути на місці і оцінити обстановку, перед тим, як рухатися далі. Крім того, його електромотор працює тихіше моторів безпілотних "шпигунів". Виграє Hopper і за тимчасовими показниками: у той час як паливні запаси літаючих безпілотників не дають їм можливості на тривалі дослідження околиць, рухливий робот з економним електромотором володіє збільшеним резервом часу.

До всього іншого, Precision Urban Hopper може перевозити невеликі вантажі. Можливо, коли-небудь він буде використовуватися для транспортування безпілотних літаючих засобів до місця розвідки. Далі проект буде розвивати компанія Boston Dynamics, яка створила значного чотириногого робота BigDog. Наступна версія Hopper очікується в 2010 році.



Обговорити на форумі