друкувати


Смерть у Зеленій: Ведмідь чи скала?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 03:48:30
Днями у багатьох ЗМІ України розповсюдили інформацію про те, що у селі Зелена Надвірнянського району ведмідь загриз браконьєра. А 15-річний син нещасного, який це бачив, онімів. Наразі односельці та рідні спростовують цей факт, кажучи, що нині, на жаль покійний чоловік, не ходив на полювання та не мав ніякої зброї. Син нещасного аж ніяк не онімів. Він нормально розмовляє, тільки сильно засмучений смертю батька.

За версією сусідів та знайомих загиблого, він пішов у ліс по худобу та зірвався зі скали. Після нещасного випадку він ще зумів зателефонувати з мобільного одному з друзів та попросив, аби той приніс якісь ліки, бо з ним трапилося нещастя. На жаль, ніяких медикаментів у друга потерпілого не було, проте він викликав швидку. Чоловіка відвезли до районної лікарні, коли той був ще при свідомості, але у важкому стані з травмами голови, живота, грудної клітки та розбитою печінкою.

Із ним вдалося поспілкуватися правоохоронцям коли той був ще живий. "Про жодне полювання чи напад ведмедя він не казав", - коментує Василь Гультайчук, начальник СГЗ УМВС в області. Від втрати крові та від ран чоловік через два дні віддав богові душу. Хоча надвірнянські хірурги боролися за життя гуцула, пошкодження виявилися несумісні з життям.

А досвідчені лісівники та мисливці стверджують, що ведмеді на людей не нападають, та й мало залишилося клишоногих у Карпатах. Почувши запах людини звірі втікають, а від крику й поготів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі