друкувати


Українські армійці найкраще веслують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 01:34:51
Вчора до України з білоруського міста Брест повернулася українська національна збірна з академічного веслування. У Білорусі українська команда, у складі якої було більше половини (21 з 40) представників Збройних Сил України, взяла участь у чемпіонаті Європи з академічного веслування. Загалом у змаганнях взяли участь 500 спортсменів з 32 країн.

За підсумками чемпіонату "золото" виборов екіпаж парної жіночої четвірки у складі прапорщиків Тетяни Колеснікової, Світлани Спірюхової та Яни Дементьєвої, а також солдата служби за контрактом Анастасії Коженкової. Чемпіонами Європи у складі екіпажу парної чоловічої четвірки стали мічман Геннадій Захарченко, старший прапорщик Костянтин Зайцев та старшина військової служби за контрактом Володимир Павловський. Другими на чемпіонаті у складі екіпажу чоловічої вісімки стали армійці солдат військової служби за контрактом Олександр Базилєв та молодший сержант військової служби за контрактом Дмитро Прокопенко, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Володарками бронзових нагород чемпіонату у складі екіпажу жіночої вісімки стали солдати військової служби за контрактом Катерина Тарасенко, Ольга Гурковська та прапорщик Наталя Губа. Крім того, 4 місце на чемпіонаті Європи здобули солдат військової служби за контрактом Тетяна Стєкольщикова та прапорщик Вікторія Вихріст у складі екіпажа жіночої двійки без стернового, мічман Артем Мороз та солдат військової служби за контрактом Андрій Козирь у складі екіпажа чоловічої четвірки без стернового, а також Артем Мороз та Віталій Кривенко, які виступали у складі екіпажа парної чоловічої двійки.

Варто додати, що спортсмени ЗС України не пасли задніх і під час заключного етапу Гран-прі з легкої атлетики серії ІААF серед семиборців, який фінішував у французькому місці Таленсі. За підсумками цих змагань солдат військової служби за контрактом Людмила Йосипенко посіла 2 місце з результатом 6423 очка. При цьому вона поступилася лише олімпійській чемпіонці в Пекіні росіянці Наталії Добринській, в активі якої 6485 очок.

Обговорити на форумі