друкувати


Калуш: Перемоги на "Галицьких іграх"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-23 12:03:54
24 команди від обласних галузевих профспілок, міських рад ФСТ "Україна", виробничих підприємств та дитячо-юнацьких спортивних шкіл взяли участь у традиційних Галицьких спортивних іграх, що відбулися в Калуші.

Кращі вихованці ДЮСШ поклали квіти до пам’ятника великому Кобзареві України Тарасові Шевченку. Своє мистецтво продемонстрували творчі колективи коледжу культури і мистецтв "Намисто" та "Мереживо", циркової народної студії Калуша та юні спортсмени товариства "Україна", повідомляє управління спорту Івано-Франківської ОДА.

Для учнів шкіл була проведена лотерея, де щасливчики виграли спортивну форму та місячні абонементи на льодову арену і плавальний басейн "Посейдон". Першими розпочали спортивну програму наймолодші учасники Галицьких ігор — вихованці ДЮСШ ФСТ "Україна". У наймасовішому виді бігу на "Галицький гак" (600 м) першими фінішували у дівчаток Марія Гудак (ДЮСШ № 3), а у хлопчиків Василь Захарко (ДЮСШ № 4).

Неабияку зацікавленість у глядачів викликали гирьовики: найсильніші хлопці Прикарпаття піднімали важкий (24 кг) снаряд. У цій вправі найбільше разів за сумою обох рук (аж 116 разів) вирвав гирю іванофранківець (ОК культури) Сергій Соколенко. Позитивні емоції викликав турнір силачів, які намагалися якнайбільше разів виштовхнути над головою дерев’яну діжку. Найкраще з цим упорався працівник Калуської ТЕЦ Валерій Тимків, який підняв діжку 35 разів.

Не були обділені увагою в цих спортивних заходах шанувальники шахів. У бліцтурнірі найкращий результат показав калушанин Олександр Гресько. Представницьким виявився турнір з міні-футболу, де свою майстерність показували футболісти галузевих профспілок та міських рад ФСТ "Україна". В захоплюючій безкомпромісній грі чемпіоном стала команда нафтовиків з Долини. В останньому виді програми у перетягуванні канату перемогу здобули працівники "Долинанафтогаз".

В загальному заліку І місце посіла облрада профспілки нафтовиків (голова Святослав Остап’юк), ІІ — облрада профспілок хіміків (голова Василь Олексин), ІІІ — обком профспілки працівників культури (голова Богдан Бойчук). Серед міських рад ФСТ "Україна": І місце — м/р Долини (голова Мирон Піндус), ІІ місце — м/р Калуша (голова Василь Лабик), ІІІ місце — м/р Івано-Франківська (голова Петро Нестерук). Всі переможці і призери отримали грамоти та цінні призи ФСТ "Україна".

Обговорити на форумі