друкувати


Коломия: Хто ж будується на міському озері?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-22 05:38:44
Міське озеро тривалий час було чи не головним рекреаційним місцем нашого міста. Та торішня повінь мало того, що забрала у Коломиї річку Прут, як місце відпочинку, ще й внесла свої корективи в існування центрового міського озера. Чого гріха таїти — почистити його вартувало вже давно, та все руки не доходили. А тут не було виходу: випускний шлюз "забарахлив"...

Та не так трапилось, як сподівалося. Розпочавши його реконструкцію, у міста вистачило коштів лише на те, щоб спустити воду. Тож "стоїть" воно, зацвіле очеретом і бур’яном, породжуючи у містян, крім нарікань, ще й "пропозиції" щодо його доцільнішого використання. Уже з місяць ширяться чутки, мовляв, тут будуватиметься кафе на острівку, інші ж кажуть — що цілий житловий комплекс...

"Вільний голос" теж не міг залишитись осторонь "озерного" питання, але, щоб не множити народну творчість, вирішили звернутися до офіційних органів, зокрема, у міський відділ архітектури.

— Озеро, передусім, — рекреаційна зона, тож про будь-яке будівництво на його території не може навіть бути мови, — категорично запевнив нас головний архітектор міста Дмитро Кендзьор. — А чутки про таке вже довелося чути й мені самому. Найімовірніше, вони викликані тим, що навпроти політехнічного коледжу, перед самим містком, де р. Радилівка протікає попри нього, приватною особою викуплено старий будинок. Ця земельна ділянка новим власником офіційно і згідно з чинним законодавством переведена у комерційне користування — з тим, щоби згодом побудувати тут кафе. Жодних інших будов, на разі, не передбачено.

Також Дмитро Кендзьор розповів, що єврейська громада вирішила упорядкувати їхнє старе кладовище (на знімку) і посприяла з придбанням огорожі. Має намір також, викупивши старий будинок, який прилягає до нього, збудувати на тому місці готель для своїх паломників. При цьому територія старого кладовища й надалі залишатиметься парковою зоною, доступною для загального користування.

Зрештою, і журналіст "Вільного голосу", обійшовши територію міського озера, жодних інших будівництв наразі не побачив.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі