друкувати


Брати Кличко відвідають Коломию (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-22 03:19:35
Невдовзі Коломия матиме відновлений спортивний комплекс "Локомотив". Саме такою новиною порадував заслужений тренер України Іван Данилишин.

Ні для кого не буде секретом той факт, що за роки незалежності, українці стали заручниками постійного економічного спаду. При такому стані речей міста, які колись мали розвинуту інфраструктуру, зараз лише нагадують чорнотою деяких будівель про колишню їх велич. Коломия не стала винятком з правила. В старі добрі часи тут діяло п’ять залів для боксу. На даний момент залишився лише ФСК "Локомотив", якому за 20 років був потрібен серйозний ремонт.

За сприяння фонду братів Кличко в Україні цього року вже відновлено 2 спортивних споруди. Черга дійшла і до Коломиї. Програмою передбачено проведення капітального ремонту. Кошти надали й інші спонсори, зокрема завод "Немирів", "Львівська залізниця", а також Федерація боксу м.Коломиї.

Завітавши до спорткомплексу на запрошення пана Данилишина, звідусіль почувся запах свіжої фарби, лаків, око радувала свіжа побілка. Реконструкція проводиться в коридорах, роздягальнях, душових кімнатах, в залі для розминки і спеціалізованому залі для боксу. Ремонти ще у розпалі, але невдовзі "Локомотив" матиме зовсім інакший вигляд. І це в часи, коли всі скиглять "криза, криза...". На реконструкцію закладу задіяно коштів сумою близько 1 млн грн.

Просто відремонтувати споруду мало. Потрібно ще обов’язково прокласти до неї дорогу. Мер міста пообіцяв посприяти в цьому і до відкриття, яке відбудеться в останню декаду жовтня, свіжий асфальт проляже коло ФСК "Локомотив". Подивитися на відремонтований спортивний комплекс приїдуть брати Кличко, чи принаймні хтось один з них.

Невгамовний тренер ні на секунду не припиняє сміливо мріяти та планувати. Він каже, що нам потрібен спортивний зал, який би вміщував 3-4 тисячі глядачів. Крім того, коломиянам вже давно необхідний басейн, ще один зал для боксу та манеж, де можна було б проводити взимку різні командні змагання. Це все ж було! Але через незграбне господарювання, сьогодні це – магазини, руїни. Вся галузь спорту в місті в досить важкому стані, елементарно нема де виховувати чемпіонів.

Для такого міста і справді потрібен як мінімум ще один зал для боксу, тому що наплив дітей в ФСК "Локомотив" є великим. В погожу днину юні спортсмени тренуються просто неба. "Соромно, що в Коломиї не має ні однієї споруди, яка могла б бути поліфункціональною: концертний зал, місце для проведення командних ігор, навчально-тренувальних зборів. Фактично в нас спортивне місто, а нема, де займатися...", – з гіркотою констатував заслужений тренер України.

Вже відбулася зустріч з Андрієм Іванчуком, головою виконавчого комітету ВГО "Фронт змін". Ця людина є коломиянином і він пообіцяв будь-що допомогти Іванові Данилишину реалізувати план по будівництву спортивних споруд в місті. Обіцянки не ховають у довгий ящик і роботи мають розпочатися найближчими тижнями.



Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі