друкувати


Мер розповів де гроші поділися

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-21 03:28:01
Сьогодні міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус прокоментував рішення "Про уточнення міського бюджету на 2009 року", що було прийняте на засіданні виконавчого комітету минулого четверга і розглядатиметься на сесії Івано-Франківської міської ради 22 вересня.

Так Віктор Адрюсович зазначив наступне. "Це рішення має два аспекти: юридичний і, так би мовити, соціальний. З юридичного погляду воно є абсолютно законним. Адже воно прийняте з відповідністю статтям 22 та 23 Бюджетного Кодексу України, а також ст.26 Закону України "Про державний бюджет на 2006 рік". Окрім того, як зазначив міський голова Віктор Анушкевичус, таке визначення головних розпорядників коштів, як у згаданому рішенні виконавчого комітету, прямо передбачений п. 8 Рішення Івано-Франківської міської ради "Про міський бюджет на 2009 рік", повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Також міський голова наголосив, що це рішення жодним чином не концентрує фінансові повноваження в руках міського голови одноосібно, а навпаки – міський голова в даному випадку віддає частину своїх повноважень іншим розпорядникам коштів. Адже на даний момент всі фінансові операції проходять лише з відома міського голови.

Варто ще раз наголосити на соціальному аспекті цього бюджетного рішення. Воно було прийняте у зв’язку з блокуванням рахунків виконавчого комітету за рішенням виконавчої служби. Щоб мати можливість виплачувати заробітну плату працівникам бюджетної сфери без затримок і не робити їх заручниками позовних вимог до виконавчого комітету і було прийняте таке рішення.

Щодо згаданого позову, то як уже наголошувалося судовий спір стосувався житла, яке незаконно збудував один з підприємців, а щоб його прийняли у експлуатацію частину його добровільно передав виконавчому комітету. Тепер же підприємець вимагає відшкодування вартості цього житла.

Віктор Анушкевичус зазначив, що не коментуватиме наразі рішень судів, проте наголосив, що у цій ситуації у нього виникає ряд запитань до правоохоронних органів. Зокрема, чи не вбачається у діях Підприємця Кухнія, який будував згадане житло, ознак кримінального злочину. Окрім того, міський голова офіційно звертається до правоохоронних органів з клопотанням дослідити достовірність наданих підприємцем чеків про сплату вартості квартир. Також є запитання і до експертної оцінки вартості житла, яку хоче отримати підприємець.

Обговорити на форумі