друкувати


"Рамштайн" та космічний погляд з України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-19 12:03:01
У Федеративній Республіці Німеччина триває візит делегації Повітряних Сил ЗС України до повітряно-космічного оперативного центру Командування Військово-повітряних сил Збройних сил США в Європі, розташованого на авіабазі "Рамштайн".

Головна мета візиту представників української військової делегації, яку очолює начальник командного центру Повітряних Сил ЗС України полковник Григорій Кришталь, полягає у ознайомленні з організаційно-штатною структурою, оснащенням та основними завданнями повітряно-космічного оперативного центру Командування ВПС США в Європі, порядком планування, застосування та управління повітряно-космічною компонентою за штабними процедурами НАТО, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Так, перебуваючи на авіабазі "Рамштайн", українські офіцери отримали досвід реагування Військово-повітряних сил Збройних сил США в Європі на порушення правил використання повітряного простору, реагування на багатонаціональному рівні під час втручання літака у повітряний простір та під час викрадення комерційного літака, ознайомилися з порядком відбору кандидатів для проходження служби у повітряно-космічному оперативному центрі.

Також українські і американські військові обговорили питання створення, підготовки та оснащення взаємосумісної з НАТО повітряної компоненти Об’єднаних сил швидкого реагування. Значну увагу було приділено й питанням взаємосумісності систем управління, зв’язку, автоматизованих та інформаційних систем, можливості обміну інформацією про повітряну обстановку, а також ознайомленню з наявними та перспективними системами автоматизованого управління повітряним рухом.

Візит делегації Повітряних Сил ЗС України до повітряно-космічного оперативного центру Командування Військово-повітряних сил Збройних сил США в Європі триватиме до 19 вересня.

Обговорити на форумі