друкувати


Гуцульщина: Автозлодіям непереливки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-19 10:37:47
Співробітники Косівського райвідділу міліції встановили та затримали особу, причетну до скоєння крадіжок та незаконних заволодінь транспортними засобами на території району.

На початку серпня у міліцію звернувся 22-річний мешканець райцентру, який виявив, що з іномарки, припаркованої у його подвір’ї, викрадено магнітолу вартістю вісімсот гривень. Слідчо-оперативна група, яка прибула за викликом на місце події, встановила, що зловмисник проник всередину автівки, пошкодивши замок.

В подальшому в ході проведення оперативно-розшукових заходів було отримано інформацію про те, що до майнового посягання може бути причетний 17-річний мешканець одного з гуцульських сіл. В ході розслідування кримінальної справи встановлено, що він вчинив ще один аналогічний злочин. З’ясовано, що навесні цього року зловмисник посеред біла дня спромігся викрасти з автомашини 33-річної жительки Косівщини сумку, в якій знаходилися документи, банківські картки та чимала сума грошей.

Як повідомив начальник Косівського райвідділу міліції Віктор Заплітний, правоохоронці мають підстави підозрювати затриманого у скоєнні інших злочинів, пов’язаних з крадіжками, в тому числі транспортних засобів. В окремих злочинах парубок мав поплічників.

Тим часом у провадженні слідчих Калуського райвідділу міліції перебуває кримінальна справа, порушена проти 28-річного мешканця міста. Молодого чоловіка затримано за крадіжки магнітол та речей з чужих транспортних засобів. Приміром, в одному випадку зловмисник посеред ночі скоїв крадіжку акумуляторної батареї з чужих "Жигулів". А в іншому – примудрився викрасти з автівки набір ключів, запаску, а також злив 20 літрів бензину з паливного баку. Підозрюваного у скоєнні цих майнових посягань заарештовано.

Міліція вкотре радить водіям обережніше та уважніше ставитися до охорони та збереження транспортних засобів. Пам’ятайте про те, що на сьогоднішній день існує широкий спектр пристроїв, які здатні уберегти Ваші машини від протиправних зазіхань зловмисників.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі