друкувати


Україна: 400 млн дол. на реабілітацію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 05:49:36
Світовий банк виділить Україні 400 млн доларів першого траншу в рамках програми реабілітації фінансового сектора (ПРФС-1). Проект підтримує поліпшення законодавства в сфері фінансового одужання банків зі зниженням його вартості для платників податків.

Відповідне рішення ухвалила рада директорів банку на засіданні у Вашингтоні в четвер, повідомляється в прес-релізі СБ.

Згідно з документом, позика спрямована на забезпечення прозорого процесу рекапіталізації банків як за рахунок приватного фінансування, так і за рахунок бюджетних ресурсів, де приватне фінансування неможливе.

Крім того, проект підтримує поліпшення законодавства в сфері фінансового одужання банків зі зниженням його вартості для платників податків, а також для підтримки фонду внесків фізичних осіб.

Світовий банк нагадує, що другий транш (ПРФС-2) буде спрямований на реструктуризацію сектора, юридичне і регуляторне вдосконалення, що зроблять його стійкішим до можливих майбутніх криз.

Раніше повідомлялося, що розмір другого траншу може скласти 350 млн доларів.

Банк зазначає, що в нинішньому році прогнозується падіння ВВП України на 15 %, що негативно впливає на банківський сектор, який уже втратив 30 % депозитів у період вересня 2008 року по травень 2009 року, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі